» HISTORIE

Wat is dit?

Het eerste rondje Amersfoort was op 20 augustus 2008.
Voor het tweede rondje op zondag 8 maart 2009 zetten zich 60 hardlopers in beweging, nadat zij van de vader van een Duchenne-patiëntje gehoord hadden hoe hij zich inspant om via een monster ATB-tocht sponsorgelden bijeen te krijgen voor nader onderzoek naar deze ziekte. 
De regen hield op en meteen zat de stemming er goed in. Men kon zich aansluiten bij groepen die resp. 10, 10½, 11 of 11½ km per uur liepen. 
Bij het Belgenmonument klonken geheel onverwacht welluidende klanken en het gerucht wil dat Jacob du Boef, de op de mountain bike meefietsende “dienstdoend” arts, dit via zijn relaties op zijn geweten had. 

Bij de golfterreinen van de Hoge Kleij verliep een enkele groep zich en het geeft natuurlijk enige hilariteit als een langzame groep opeens weer overlopen wordt door een snelle maar tevens onoplettende groep lopers. 
Na ruim 6 km. kwam een rijkelijk gevulde tafel in het zicht en dat tafereel kon gedurende de tocht maar liefst 6 maal genoten worden. Bij de laatste drie posten stond ook Cola en zoute chips op het menu. Voor ultralopers een gebruikelijke opkikker, voor de marathondebutanten een verrassend goed uitpakkende noviteit. 

Bij het 24 km. punt – station Vathorst – werd afscheid genomen van een twintigtal collega’s die bezig zijn met hun voorbereiding op de jubileum marathon van Amersfoort op zondag 14 juni. Verwacht mag worden dat zij volgend jaar wel de hele afstand lopen, want zonder uitzondering roemden allen het fraaie parcours en het gemak waarmee in het gekozen tempo kon worden gelopen. 

Tegen de klok in werd om Amersfoort gelopen, waarbij zowel stille bossen als interessante nieuwbouwwijken werden aangedaan. De finish was weer in het clubhuis van AV Triathlon waar men een speciaal certificaat als bewijs van deelname ontving en blikjes sportdrank van sponsor Six Gram. Vooral degenen die voor het eerst een marathonafstand liepen konden hun geluk niet op. En ook het Duchenne fonds kan tevreden zijn, want zij hebben een bedrag van € 400,- gekregen. In 2010 is het rondje helaas niet doorgegaan.

NIEUW RONDJE AMERSFOORT ZONDAG 6 MAART 2011 VALT IN DE SMAAK.

De organisatie mocht terugzien op een geslaagde dag, waar 51 lopers op af kwamen. Enkele locale lopers waren door omstandigheden nog niet toe aan de hele afstand en zij konden vanwege hun parcourskennis gemakkelijk halverwege overstappen naar het openbaar vervoer hetzij de auto van partner of bekende.
Parcoursontwerper Ronald Kessenich had een nieuwe ronde voorgeschoteld, met de bedoeling nog meer variatie aan te bieden van Amersfoort rijke historie en fraaie omgeving. De binnenstad van Amersfoort kwam aan de beurt, evenals het kanaal dat vanuit de Gelderse vallei via Leusden richting Keistad stroomt, alsmede de nieuwbouwwijk in Noord en de agrarische ruimte ten noorden van Soest.
Voor de drie tempogroepen was het onderweg 5 x een verrassing een koek-en-zopie tafel aan te treffen, waar dan ook ruim de tijd werd genomen op adem te komen en de inwendige loper te verwennen.

Met dank aan de voorlopers voor hun tempovaste arbeid en aan atletiekvereniging Triathlon voor het gastvrij openstellen van het clubhuis.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden


http://www.mysites.nl Copyright 2002-2018